Bouwkundige zwembaden op maat laten maken

Bouwkundige zwembaden

Bouwkundige zwembaden kunnen de oplossing voor u vormen, als u overweegt om een zwembad in de tuin te plaatsen. Overigens zijn deze zwembaden niet alleen geschikt voor in de tuin. U kunt een zwembad logischerwijs ook binnen uw woning in laten bouwen! Houd er rekening mee dat het inbouwen van een zwembad in huis het makkelijkst is, als u voor een aanbouw kiest. Een bestaande vloer zou immers moeten worden opengehaald, als u hier een zwembad in wilt laten bouwen. Zeker wanneer er leidingen onder de vloer lopen, kan dit een ingewikkelde operatie zijn! Een zwembad in de tuin bouwen is om deze reden de meest gekozen oplossing binnen veel huishoudens.

Eigen zwembad

Mogelijkheden bij bouwkundige zwembaden

Het idee achter bouwkundige zwembaden is dat u deze geheel naar eigen inzicht kunt laten samenstellen. Zo sluit het zwembad straks naadloos op uw wensen en de beschikbare ruimte in uw tuin aan. Houd er rekening mee dat er rondom het zwembad nog ruimte moet zijn voor een zitje. Daarbij wilt u voorkomen dat het zwembad te dominant in uw tuin aanwezig is. Dit kan de tuin een rommelige uitstraling geven. Voordat aan de bouw van bouwkundige zwembaden begonnen wordt, zult u uitgebreid worden voorgelicht over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Denk aan de manier waarop het water kan worden afgevoerd, de mogelijke diepte van het zwembad, het gebruik van een trapje, enzovoorts.

Inbouwen zwembad

Onderhoud uitvoeren aan zwembaden

Wanneer het zwembad eenmaal in uw tuin of woning geplaatst is, blijft het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor, dat u chloor in het water gebruikt. In plaats van chloor zou u eventueel ook voor AquaFinesse kunnen kiezen. Dit reinigingsmiddel is populair, omdat het geurvrij is. Juist de geur van het chloor maakt dat niet iedereen het prettig vindt om dit middel te gebruiken.