De beste plafondtillift vindt u bij Domicare!

Een plafondtillift is voor veel mensen geen luxe, maar iets wat zij echt nodig hebben. Vaak komt dit door mobiliteitsproblemen, waarvan de oorzaken natuurlijk uiteen kunnen lopen. Een plafondtillift is een handige oplossing, omdat het relatief weinig ruimte inneemt in de ruimte. In dat opzicht is het vaak een praktischere oplossing dan een wandlift of staande lift. Bovendien is een tillift aan het plafond vaak lichter en veiliger da een verrijdbare tillift. Vanuit domicare brengen we al sinds 25 jaar plafondliften aan, zowel bij particulieren, kleinschalige woonvormen en grootschalige zorginstellingen.

Hoe werkt de plafondtillift?

Bij een plafondlift worden rails aan het plafond gemonteerd. Op deze rails kan een liftcassette worden geplaatst. Deze is vaak erg compact. De cassette loopt over de rails en volgt daardoor het traject dat met de rails is aangelegd. Handig om te weten is dat de liftcassette wordt geleverd met uiteenlopende jukken en tilbanden, waardoor het op de persoonlijke behoefte kan worden aangepast. Uiteraard staat de plafondtillift niemand in de weg, doordat deze aan het plafond hangt en een compact cassette heeft.

Ook belangrijk is dat een plafondtillift twee verschillende tilsystemen kan hebben: het Mono tilsysteem en het XY tilsysteem. Bij een Mono tilsysteem is er sprake van rechte railprofielen. Deze rails kunnen wél uitgebreid worden met bochten en kruisingen, maar lopen over het algemeen recht. Dit betekent dat bij het ontwerp van het tilsysteem rekening gehouden moet worden met de inrichting van de ruimte en de tilhandelingen die moeten worden uitgevoerd. Bij een XY tilsysteem wordt een beweegbare rails gebruikt die met haken onder twee vaste rails hangt. Hierdoor ontstaat het XY systeem waarmee de plafondlift meer bewegingsruimte krijgt. Dit type lift kan een groot oppervlak gebruiken, waarbij nauwelijks rekening gehouden hoeft te worden met de inrichting.

Ondanks dat het XY tilsysteem meer mogelijkheden heeft, betekent dit niet dat het altijd de betere optie is. Bij het kiezen voor een plafondtillift moet vooral gekeken worden naar de wensen en behoeften van de cliënt. Heeft de cliënt bijvoorbeeld alleen korte transfers nodig, bijvoorbeeld vanuit de rolstoel naar het bed of het toilet? Dan is een Mono tilsysteem een goede oplossing. Zijn er meerdere transfers nodig in de ruimte, dan is wellicht het XY tilsysteem een betere oplossing.

Tot slot kunnen de tilsystemen ook gecombineerd worden. Door de systemen aan elkaar te koppelen, wordt een plafondlift gecreëerd die precies voldoet aan de behoeften.

Waarom kiezen voor een plafondtillift?

Een plafondtillift is een sterke en betrouwbare oplossing voor wie een tillift in huis nodig heeft. Wij bieden de kleinste tillift in z’n soort, met een hoogte van amper 15 centimeter. Naast de optische voordelen, betekent dit ook dat de plafondlift in ruimtes met een laag plafond kan worden aangebracht. Bovendien heeft onze plafondlift een enorm tilvermogen tot wel 270 kg. De maximale belasting kan ook nog worden aangepast afhankelijk van uw situatie en de draagkracht van het plafond.

De voordelen van een plafondtillift nogmaals op een rijtje:

  • De plafondlift neem weinig ruimte in en heeft daardoor optische voordelen
  • Onze plafondlift is compact en past daardoor in kleine of lage ruimtes
  • Onze plafondlift heeft een enorm draagvermogen
  • Er zijn verschillende systemen die gecombineerd kunnen worden om precies te passen bij de behoefte van de cliënt

Wilt u meer weten over de aanschaf van een plafondtillift? Neem dan eens een kijkje op onze website domicare.nl of neem contact met ons op voor meer informatie.