De beste school voor jezelf

Elke school van Nederland heeft verschillende kenmerken. En natuurlijk hebben deze kenmerken voor en nadelen. Een kenmerk kan bijvoorbeeld zijn dat het erg duurzaam geregeld is op die bepaalde school, maar het kan ook gaan over dat juist een negatief kenmerk heeft. Ga daarom altijd eerst naar open dagen, om te kijken of de school wel echt geschikt is voor je. Scholen staan onder maatschappelijk vastgoed, en maatschappelijk vastgoed betekent dat het speciaal voor het publiek geschikt is. Waarschijnlijk weet je dat al, maar houd dus in je achterhoofd dat elke school je hoe dan ook wilt helpen met dingen.

Verschillende scholen voor verschillende niveaus

Niet elke school van Nederland is dus hetzelfde, en dat geldt ook voor de niveaus. Zo zijn er scholen die alleen leerlingen toelaten met een niveau van vwo, en andere scholen laten alleen leerlingen toe die het niveau van mavo en lager hebben. Ook zijn er scholen die meerdere niveaus toelaten, en dit kan erg goed zijn voor de betrekking van alle leerlingen. Je leert dan namelijk samenwerken met mensen van verschillende niveaus, en zo krijg je ook verschillende perspectieven op een bepaald onderwerp. De een zal er namelijk makkelijk naar kijken, en de ander juist met een erg moeilijk en doordacht beeld.

De keuzes na de middelbare school

Als je de middelbare school hebt gehaald, is het tijd om een vervolgopleiding te volgen. Aan de hand van de resultaten die je op de middelbare school hebt gehaald, kan je naar een mbo/hbo/universiteit. Elke opleiding/studie heeft ook zo zijn voordelen. Want bij een mbo opleiding krijg je vaak het praktische gedeelte van de opleiding te zien, en bij een universitaire studie juist de theoretische kant ervan. Ook kan je je specialiseren of doorstromen in hetgeen waar jij in geïnteresseerd bent. Zo kan je na een mbo opleiding naar het hbo.