Hoe houdt je je dekbed fris?

De meeste maanden van het jaar slapen we er onder namelijk een dekbed. Of dit nu een 1 persoonsdekbed is of een 2 persoonsdekbed, wanneer we het koud hebben houdt deze ons warm in de nacht. Over het algemeen gaat een dekbed een lange tijd mee, juist omdat het voornamelijk in bed wordt gebruikt. Je zal na verloop van tijd alleen wel merken dat de kleur van het dekbed is verandert. Zo kan die van wit naar geel zijn gegaan, hetzelfde geldt voor je kussen. Ook al gebruik je beddengoed, het kan alsnog vies worden. Het is dus belangrijk om je dekbed fris te houden.

Het wassen van het dekbed

De meest voor de liggende optie is natuurlijk wassen van je dekbed. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Een 1 persoonsdekbed zou misschien nog passen in je wasmachine maar met een 2 persoonsdekbed wordt dit toch wel al een stuk moeilijker. Daarbij ligt het er ook nog aan wat voor een dekbed je hebt. Om het zekere voor het onzekere te nemen kan je jouw dekbed dus het beste laten wassen door een wasserette. Hun weten namelijk precies welke inhoudt op welke manier gewassen moet worden en daarbij zijn hun machines een stuk groter.

Laat je dekbed luchten

Door je dekbed regelmatig te laten luchten zal deze ook nog eens minder snel gewassen te hoeven worden. Als je normaal gesproken je bed gelijk opmaakt zodra je wakker bent, kan je het beste dit even open laten liggen voor een paar minuten. Daarbij kan je ook 1 keer in de week, bijvoorbeeld als je de lakens verschoont, je dekbed uit het raam laten hangen om het op deze manier goed te laten luchten. Zeker wanneer het wat kouder is buiten, bijvoorbeeld onder het vriespunt, zou je jouw dekbed een nachtje buiten moeten hangen om hem weer zo fris te krijgen.