Hoe onderhoud ik mijn droogbloemen?

Droogboeketten zijn een prachtige toevoeging aan je interieur. Buiten dat het heel erg mooi is om te zien is het ook nog eens een stuk duurzamer dan normale bloemen omdat ze stukken langer mee kunnen gaan. In tegenstelling tot normale bloemen is het onderhouden van droogbloemen wel een stuk gecompliceerder, deze hoeven namelijk geen water meer te krijgen aangezien ze gedroogd zijn. Het hebben van droogbloemen in huis is bij heel veel mensen populair alleen is het onderhouden bij veel van hen nog  onbekend. Door de verkeerde aanpak kan je je droogbloemen beschadigen waardoor ze kunnen verkleuren of snel hun mooie uiterlijk kwijtraken. Dit wil je natuurlijk ten allen tijden voorkomen en daarom hieronder wat tips die bijdragen aan het goed onderhouden van je droogbloemen.

Haarlak soms nodig

Wanneer je je boeket voorziet van een klein laagje haarlak creëer je als het ware een beschermlaagje op de bloemen waardoor het stof wat er later op terecht zal komen snel vanaf valt. Door dit te doen bescherm je je droogbloemen en zullen ze veel langer meegaan. Dat is natuurlijk sowieso al een groot voordeel van droogbloemen in vergelijking met normale bloemen. Droge boeketten kunnen zo een half jaar meegaan terwijl normale bloemen al na 10 dagen beginnen af te takelen.

Een andere zeer handige tip is het föhnen van je boeket. Zo blaas je al het stof wat erop is gekomen gemakkelijk weg. Het is wel heel erg belangrijk de föhn op de koude stand te zetten in plaats van de warme want met de warme stand zul je je droogbloemen snel beschadigen. Föhn ook niet op de meest harde stand, want dan kan je je droogboeket kapot blazen.  

Plek in het huis

Droogbloemen kunnen je interieur erg mooi opfleuren maar het is wel belangrijk goed na te denken over de locatie waar je ze plaatst. Zorg er dus voor dat ze op een plek staan waar ze niet snel kunnen vallen of er tegenaan kan worden gestoten, de droge bloemen zijn namelijk erg kwetsbaar. Leg de droogbloemen ook niet op een plek waar de volle zon op schijnt, zo verkleuren ze namelijk heel erg snel en gaan ze niet lang mee.