Je wilt weten wat risaliet is

kosten-bouwen-huis

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wat is risaliet? Het gaat over een woning. Een specifiek deel van een woning, namelijk over je gevel. Maar wat is er dan met mijn gevel? risaliet is eigenlijk een deel van je gevel, of je gehele gevel die opvallend naar voren komt. kort gezegd is risaliet een opvallend deel van je gevel, wat over de gehele hoogte van je gevel plaatsvindt. Tegenwoordig zie je vaak gevels van hout of metaal. Voornamelijk bij witte huizen met hout en antraciet of zwart. Maar ook bij meer klassieke huizen zie je het.

Een woning niet voor even, maar…

Een woning voor de rest van je leven. Ik heb het uiteraard over een levensloopbestendige woning. Deze woning wordt zo gebouwd of aangepast dat deze voor een leven lang geschikt is. Denk hierbij aan een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Als je ouder bent of wordt is het namelijk ontzettend lastig om de trap nog op een veilige manier op te komen. Een traplift kan een uitkomst zijn, maar mocht je hulpbehoevend zijn en bijvoorbeeld een rolstoel of rollator nodig zijn, dan is dit eigenlijk al geen oplossing meer. Daarover gesproken…

Wat moet ik met mijn rolstoel of rollator?

Heb jij een levensloopbestendige woning? Dan hoef jij je niet druk te maken als je wellicht gebruik moet maken van een rollator of rolstoel. Een levensloopbestendige woning heeft immers ook geen drempels. Op jongere leeftijd hoef jij je dus ook minder druk te maken dat je van de trap valt of je teen tegen een drempel stoot, aangezien dat er niet is. Dit is ook een uitkomst voor ouders of personen met minder valide kinderen of partners. Het is zo ingericht dat je er een leven lang, ongeacht je lichamelijke gezondheid, kan wonen. Hoe fijn is dat wel niet?