Mandarijn boom in de tuin geeft een exotisch gevoel

In China worden veel Mandarijnbomen gekweekt. Van de mandarijn boom komen vruchten, een mandarijn. Een mandarijn is namelijk een citrusvrucht. Zo wordt een kleine sinaasappel heel gemakkelijk verward met een mandarijn. Naast het gegeven, dat mandarijnen uit China komen, komen de mandarijnen ook uit landen als Mexico, Marokko en ook heel veel uit Spanje.

De belangrijkste mandarijnrassen zijn:

  • Common
  • Honey
  • Kinnows
  • Royal
  • Satsuma

Tot Citrus deliciosa wordt ook het mandarijnsoort Common gerekend.

Genieten van de Mandarijnboom in de tuin

Van een mooi mediterraan boompje, zoals de Mandarijn boom, kan het hele jaar genoten worden. Aan de mandarijn boom komen bijzonder mooie witte bloemetjes. Daarnaast komen er aan de Mandarijn boom heel mooi gekleurde oranje vruchten. Vooral in de lente en de zomer is het heerlijk genieten van de geur en de kleur van de bloesem en de mandarijnvruchten. Alleen al daarom is een Mandarijn boom een echte aanwinst voor in huis en de tuin. De Mandarijn boom geeft direct al een exotisch gevoel en door de bloesem en de vruchten een zomers gevoel. Tegen de herfst is het beter om de Mandarijn boom in huis te zetten. De Mandarijn boom is door de koude periodes in Nederland niet echt winterhard.

Zuidelijke sferen in de tuin en op het terras

Een schitterende Citrusboom is de Citrus reticulata, dit is een Mandarijnenboom die eetbare vruchten heeft. Dus een must-have voor ieder terras of tuin is de Mandarijnenboom. Dit vanwege de bladeren en de heel lekker ruikende bloesem. Aan een mandarijnenboom groeien ook heerlijke sappige mandarijnen. De mandarijnenboom geurt zelfs veel lekkerder en sterker dan andere citrusvruchtensoorten. Met een beetje goede wil kom je gelijk in zuidelijke sferen.

Citrus reticulata

Tot de familie Rutaceae behoort ook de Citrus reticulata, de Kamala lebu in het Bengaals. De Citrus reticulata is door haar etherische olie een uitstekende bron van inkomsten. Daarnaast is de Citrus reticulata een belangrijke Citrus dragende plant. Aan de aromatische geur, van de Citrus reticulata, draagt in sterke mate de Limoneen bij. De mandarijn boom behoort tot de Limoneen en is een sieraad voor iedere serre, terras of tuin.