Een onderhoudsarme tuin

onderhoudsarme-tuin

Wij snappen dat jij het liefst zo min mogelijk aan je tuin wil doen, terwijl deze er wel netjes bij moet liggen. Laten we je eerst even duidelijk maken dat er helaas geen onderhoudsvrije tuin bestaat. Je zal altijd iets moeten doen aan je tuin om deze er netjes bij te laten liggen. Maar om ervoor te zorgen dat deze tijd minimaal is, geven wij jou tips voor een onderhoudsarme tuin. 

Inspiratie

Belangrijk is om na te gaan wat je graag met je tuin zou willen en wat je graag anders zou zien. Denk hier bijvoorbeeld aan een zitgelegenheid, meer opbergruimte door een tuinhuis of een speelhoek voor kinderen. Je kunt hiervoor inspiratie opdoen via blade, tv of het internet. 

Bestrating

Door bestrating in jouw tuin te leggen heb je geen onderhoud aan groen. Echter kan er nog wel onkruid tussen de tegels groeien. Om ook een extra dimensie te geven aan jouw tuin kun je er voor kiezen om kleine tegels te combineren met grote tegels. Door grote tegels te gebruiken, zorg je ervoor dat het onkruid niet de kans krijgt om erdoorheen te groeien. 

Groen

Je zult misschien denken dat hoe minder groen je tuin is, des te minder onderhoud je hebt. Echter zijn er diverse soorten planten en bomen die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Hiermee kleur te toch je tuin op en heb je weinig onderhoud aan het groen. Je kunt je hierover laten adviseren door een hovenier in Zwolle. Je kunt Hoveniersbedrijf van Wendel vragen om advies te geven en eventueel de tuin aan te leggen.