Schutting in je tuin

Veel mensen hebben een schutting in hun tuin die vele voordelen met zich meebrengt. Deze zorgt ervoor dat je tuin wordt afgeschermd en je in alle rust van privacy kunt genieten. Je hebt geen last van nieuwsgierige buren die constant in je tuin lopen te gluren. Met een schutting krijgt je tuin een windvrij gedeelte waar je een tuinset of een gezellig zitje kan neerzetten. Ook word je terrein beveiligd en krijgen huisdieren niet de kans om weg te lopen. Wanneer je van plan bent om ook een schutting te plaatsen, kun je dit laten doen of je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen.   

Zelf een schutting plaatsen

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je zelf een houten schutting gaat plaatsen. Elke gemeente heeft zijn eigen regels wat betreft de hoogte van de schutting. Deze mag meestal niet hoger zijn dan 2 meter als deze aan de achterkant van uw huis staat. Ook kun je met je buren overleggen over het plaatsen van een nieuwe schutting en eventueel samen een schutting kopen. Voor het plaatsen van een houten schutting is het handig om een palenrammer kopen. Met een palenrammer gaat het in de grond slaan van de palen een stuk makkelijker door zijn zware gewicht.

Gebruik van een palenrammer

Door het gebruik van een palenrammer bij het plaatsen van een houten schutting kost het je minder energie. Let wel op dat je niet te hard met de palenrammer slaat, want daarmee kun je de kop van de paal beschadigen. Probeer daarom altijd voorzichtig, met beleid en met voldoende druk op de paal te slaan. Om je een tip mee te geven is het handig om naast een palenrammer kopen een klosje op de paal te leggen. Zo voorkom je dat je de paal kapot slaat. Houd de palenrammer goed rechtop om de hoeken van de paal niet te beschadigen.