Tafelkleden en tafelzeil nodig?

Om te slagen voor tafelkleden en tafelzeil ga je naar www.superwoonwinkel.nl. Wat is eigenlijk het verschil tussen een tafelkleed en een tafelzeil? Dat er een verschil is staat vast. Een tafelkleed is gemaakt van stof en een tafelzeil van plastic. Een tafelkleed heeft een coatingslaag die vlekken en water weert. Het kleed moet in principe waterdicht zijn, maar voor de meeste garantie kun je dan het beste een zeil gebruiken. Deze is ook waterdicht, maar door de gladde bovenkant ook nog eens afwasbaar. 

Verschil tussen tafelzeil en tafelkleed

Bij de aanschaf van een tafelzeil is het slim om naar de kwaliteit te kijken. Bij een koopje mag je er van uitgaan, dat het slijtingspercentage hoger ligt. Na een aantal keer gebruiken, kan je het zeil vermoedelijk al weggooien. Goedkoop is duurkoop. Laat je informeren naar de onderlaag van het tafelzeil. Er zijn namelijk verschillende soorten onderlagen. De soort stof en de hoeveelheid lagen zijn van invloed op de kwaliteit en levensduur. Een tafelkleed wordt gemaakt van verschillende soorten stof. Linnen zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Een katoenen kleed is meestal wat dikker en voelt vaak zachter aan. 

Puntjes op de i zetten; de tafelbeschermer

Het voordeel van een kleed ten opzichte van een zeil, is dat je deze in de wasmachine kan doen. Maar er bestaat ook nog een tafelbeschermer. Dit is een transparant zeil die je over het kleed heen kan leggen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor tijdens het avondeten. Het oorspronkelijke laken kun je gewoon laten liggen. Beschermzeil eroverheen leggen en klaar. Let bij de koop op de dikte. Hoe dikker, des te beter blijft het zeil blijft hangen.