Voldoende verlichting om te lezen

Verbeter de leesvaardigheid

Het oog werkt het beste bij voldoende licht. Zonder de ogen te beschadigen, vermindert een gebrek aan licht het vermogen om op te letten, omdat de hersenen een extra stap zetten om het gebrek aan licht te compenseren.

Welke lamp moet je kiezen?

Afhankelijk van de kamers en de activiteit is het de bedoeling om de lichtbronnen te moduleren. De toevoeging van een op het boek gericht leeslicht zorgt voor voldoende verlichting. Zorg voor een zachte verlichting in de kamer voor maximaal leescomfort. Lampen van het “spot” -type mogen het oog niet rechtstreeks verlichten. Een kap of “oogschelp” rond de lichtbron voorkomt verblinding. De meeste leeslampen zijn op deze manier ontworpen.

Natuurlijke verlichting is ideaal om op de computer te werken, zonder reflectie op het scherm. De toevoeging van een extra lamp met een lichtstraal die niet in het gezichtsveld komt, is noodzakelijk. De lampen met de zwenkarmen en het flexibele uiteinde zorgen voor een perfecte aanpassing aan de hoeveelheid licht die nodig is en reflecteert niet in het

led leeslamp

Als het om werkverlichting gaat, is het beter van een leeslamp naar een ledlamp. Deze lampen geven ons niet alleen warm licht, maar ook betaalbaar. LED-lamp heeft 85% minder vebruik dan gloeilampen, Je kunt het geld langzaam besparen!

Wat is een led?

Een light-emitting diode (LED) is een soort solid-state verlichting, die zichtbaar licht afgeeft wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat. Het wordt solid-state verlichting genoemd omdat licht wordt gegenereerd door een vast object dat wordt verlicht door de beweging van elektronen in een halfgeleider. LED’s produceren zeer efficiënt licht en produceren geen of weinig warmte. Leds gaan aanzienlijk langer mee dan traditionele gloeilampen, dus je hoeft ze niet vaak te vervangen – waardoor ze ook nog eens milieuvriendelijk zijn. LED’s gebruiken ongeveer 25% van de energie en gaan tot 25 keer langer mee dan de traditionele gloeilampen die ze vervangen. Hun verwachte levensduur kan variëren van 35.000 tot 50.000 uur, vergeleken met 1.000 tot 2.000 uur met gloeilampen.