Waarom een aluminium radiator beter zou zijn?

Niet iedereen weet waar radiatoren van gemaakt zijn, terwijl dit eigenlijk enorm belangrijk is en misschien wel een ander soort radiator, zoals een Thermrad veel voordeliger zou kunnen zijn. Er zijn bijvoorbeeld gietijzeren radiatoren, maar natuurlijk ook de stalen variant en de roestvrij stalen radiatoren. In dit artikel gaan we het met name hebben over een andere soort radiator,  de aluminium radiator.

Een aluminium radiator

Naast dat aluminium licht is, zitten er nog veel meer voordelen aan. Aluminium is namelijk niet giftig, dit is ook de reden waarom het ook gebruikt wordt in onder andere blikjes frisdrank. Aluminium radiatoren gaan we niet ophemelen, maar meer in het algemeen. En wie weet past een aluminium radiator uiteindelijk, in verband met het materiaal wel beter in uw huishouden.

Het gewicht van de aluminium radiator

Zoals al eerder benoemd is een voordeel van aluminium het gewicht van de aluminium radiator vrij laag in vergelijking met andere soorten radiatoren, dit is omdat de dichtheid een stuk lager is. Dit maakt het een stuk aangenamer tijdens de installatie van de radiator, en hierdoor kunt u ook denken andere manieren van ophangen.

Een aluminium radiator, hoe efficiënt is dat nou daadwerkelijk?

Wanneer er onderzoeken gedaan zou worden naar de daadwerkelijke efficiëntie van de aluminium radiator, dan zal blijken dat aluminium veruit het meest efficiënt is. De reden daarvan is omdat aluminium een erg goede warmtegeleider is, en hierdoor zal uw huis waaronder de kamers op een snelle maar dus ook een efficiënte manier helemaal warm krijgen.

De verschillende looks van een aluminium radiator

Vaak is het toch iets wat niet net niet lekker aangepast kan worden aan de uitstraling van die witte stalen radiatoren. Aluminium radiatoren zijn de vinden is veel gestroomlijnde varianten, dit komt door de structuur van aluminium. Hierdoor kunt u uw radiator in een leuk ontwerp laten matchen met uw interieur. 
Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/.