Wat is het beste materiaal voor tuinmeubels?

tuinmeubels

Als je voor het eerste meubilair voor in de tuin uit gaat zoeken, vraag je je waarschijnlijk af wat voor soort materiaal nu het meest geschikt gaat zijn. Je wilt immers het liefste dat het meubilair er ook op lange termijn nog steeds even mooi uit blijft zien. In dit artikel lees je wat voor soort materiaal het beste gaat zijn voor het meubilair bij jou in de tuin.

Ga als eerste na waar het meubilair in de tuin komt te staan

Ga als eerste na waar het meubilair in de tuin komt te staan. Heb je bijvoorbeeld een overkapping in de tuin waar het meubilair droog en veilig kan staan? Wordt het meubilair in de loop van het jaar constant blootgesteld aan licht, regen en sneeuw? En komt het meubilair te staan op een plek waar de zon schijnt of waar juist schaduw overheerst?

tuinmeubels

Materialen zoals wicker, staal, hout en kunststof zijn vandaag de dag onwijs geliefd

Materialen zoals wicker, staal, hout en kunststof zijn vandaag de dag onwijs geliefd als het aankomt op het meubilair voor in de tuin. Materialen zoals wicker en kunststof zijn uitermate goed bestand tegen ieder weertype en staan daardoor ook bekend om de extreem lange levensduur. Ga je voor een design in het hout? Zorg dan voor de nodige preventie door de tuinmeubels tegen weersinvloeden te beschermen met een mooie coating of een lak.

Meer weten over wat voor soort meubilair het meest geschikt gaat zijn voor bij jou in de tuin? Neem contact op met een specialist

Graag meer weten over wat voor soort meubilair het meest geschikt gaat zijn voor bij jou in de tuin? Neem contact op met een specialist. Een specialist weet namelijk als geen ander wat voor soort meubilair voor in de tuin het meest geschikt bij jou gaat zijn.