Wat zijn de voordelen van een wenteltrap?

Wenteltrap

De meeste huizen beschikken niet over een wenteltrap. Dat komt mede doordat mensen een wenteltrap niet overwegen als optie. De gewone trap komt vaak weer terug. Toch zijn er vele voordelen aan een wenteltrap. Wil je weten welke voordelen dat zijn? Lees dan deze blog!

P.S. Wil je je trap laten renoveren? Neem dan contact op met Plankenland!

Weinig ruimte

Wenteltrappen zijn ideaal voor mensen die weinig ruimte in hun woning hebben. Een wenteltrap neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een gewone trap. Een wenteltrap zorgt er daarnaast voor dat er nauwelijks aan comfort wordt ingeleverd. De ruimte die je bespaart door de wenteltrap, kan je besteden aan een zitmeubel of juist een gezellige eethoek waar de hele familie samen tijd kan spenderen. 

Elegant

Een wenteltrap wordt vaak als zeer elegant beschouwd. Dat komt door de spiraalvorm van de wenteltrap. Een spiraalvorm zorgt er niet alleen voor dat de wenteltrap smaller is. Het zorgt er ook voor dat er iets meer beweging in je huis komt. Deze beweging zorgt dan weer voor meer openheid en meer ruimtelijk gevoel. Een wenteltrap zorgt er dus voor dat er perspectief wordt toegevoegd aan het interieur. 

Tussenverdieping

Een wenteltrap is ideaal voor tussenverdiepingen. Als jij namelijk van plan bent om opslagplek te creëren, dan wil je zoveel mogelijk ruimte overhouden. Een wenteltrap zorgt voor minimale ruimte-inname, waardoor je meer ruimte hebt om andere spullen op te slaan. De flexibele en compacte vorm maakt de wenteltrap jouw partner in crime tijdens de verbouwing.