Hoe jij optimaal je make-up kunt doen

barok spiegel

Het is natuurlijk leuk als vrouw om je een beetje op te maken. De een vindt het leuk om veel make-up op te doen en de ander houdt daar juist niet van en gaat meer voor de naturel look. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen make-up gebruikt, maar je huid gewoon wil verzorgen. Om make-up op te is het natuurlijk handig als je jezelf kan zien. Hiervoor heb je een spiegel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een barok spiegel. Houd je nou niet van de barok stijl dan kun je natuurlijk ook voor een ovale spiegel gaan kijken. Er zijn genoeg spiegels waaruit je kunt kiezen.

Maar welke make-up kies je nu?

Als je in een make-up winkel staat dan zie je altijd genoeg staan. Tientallen kleuren lippenstift, voor elke huidskleur wel een concealer en van allerlei kleuren oogschaduw. Je kunt het zo gek nog niet bedenken welke kleur, maar het is er allemaal. Maar wat kies je nu? De concealer voor je huidskleur is wel vanzelfsprekend. Heb je een donkerdere huidskleur dan ga je voor een donkere concealer en heb je een lichtere huidskleur dan ga je voor een lichtere concealer. Het is daarbij leuk om je wimpers te krullen en misschien iets van mascara op je wimpers te doen. Maar ieder heeft een eigen voorkeur.

Hulp nodig met je make-up

Weet je nu niet zo goed wat voor een make-up je wil dan kun je altijd iemand om hulp vragen. Denk hierbij aan een vriendin of misschien je moeder. Daarnaast kun je ook in een make-up winkel terecht. Er zijn genoeg make-up winkels waar het personeel je tips kan geven over welke concealer nu echt perfect is voor je huid of welke oogschaduw leuk is. Ook kunnen ze je tips geven over hoe jij je mascara het beste kunt aanbrengen en hoe niet. Daarbij kunnen ze ook tips geven over hoe jij het beste een product kunt bewaren.