Interieurtrends voor op kantoor

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en voorzichtig wordt het duidelijk welke trends we komend jaar veel gaan zien. Enkele trends zullen nog een jaartje langer blijven en andere trends zullen dit jaar op de achtergrond verdwijnen. In dit artikel nemen we de huidige interieurtrends voor kantoren met je door. Misschien kan het kantoor ontwerp van jouw kantoor ook wel een opknapbeurt gebruiken. Doe met dit artikel vast wat inspiratie op. Ben je benieuwd naar de interieurtrends voor op kantoor van het jaar 2022? In het artikel van vandaag zetten we deze trends voor je op een rijtje!

Veel groen, duurzaamheid en kleur

Het is al populair maar we zullen dit het aankomende jaar nóg meer gaan zien: groen op kantoor. Handig wanneer je voldoende afstand wil houden van collega’s en daarnaast zorgt het ook voor meer ruimtelijkheid. Groen op kantoor zorgt ook nog eens voor een betere concentratie en een beter humeur. Ideaal! Naast meer groen, wordt ook het gebruik van warme kleuren een veelbesproken trend dit jaar op gebied van interieurtrends voor kantoren. Het zorgt voor een warm en veilig gevoel, wat de werksfeer bevorderd. Verder wordt ook een duurzaam interieur steeds belangrijker en wordt hier steeds meer rekening mee gehouden in het kantoor ontwerp.

Flexibiliteit

De huidige situatie omtrent corona vraagt om veel flexibiliteit en we zullen dit ook terug gaan zien op kantoor. Hybride werkplekken en de mogelijkheid voor werknemers om gebruik te maken van zogeheten flexplekken. Vaste bureau plaatsen zijn vandaag de dag voor veel bedrijven bijna overbodig, omdat hier veelal geen gebruik meer van gemaakt wordt. Aangezien thuiswerken ook na de pandemie de norm zal blijven, zullen meer bedrijven gebruik gaan maken van flexplekken. De ruimte in het pand kan zo optimaal benut worden en eventueel kunnen er op deze manier extra ruimtes gecreëerd worden voor bijvoorbeeld speciale brainstormruimtes of chill zones.