Houtkachel of pelletkachel?

witte houtpellets

In het milieuvriendelijke tijdperk bespreken we vaak de volgende vragen: Welke kiest u: traditionele houtkachel of moderne pelletkachel? In de volgende blogpost introduceren we de voor- en nadelen van houtkachels en pelletkachels om de meest geschikte oplossing voor jou te vinden zodat jij de beste beslissing kunt nemen.

Het verschil tussen een houtkachel en een pelletkachel

Op het eerste gezicht is het verschil tussen houtkachels en pelletkachels niet zo groot: ze verbranden hout om je huis te verwarmen en er komt rook uit de schoorsteen. In feite zijn ze hetzelfde. In feite zijn ze totaal verschillend. -Een houtkachel is een kachel die wordt gebruikt om de kamer te verwarmen en om houtblokken te stoken. Er wordt lucht naar de houtkachel gevoerd om deze normaal te laten branden. Dit zal helpen om de verbrandingskamer zo snel mogelijk op te warmen. De houtkachel is geen schouw, omdat de schouw geen vuurvast glas heeft en erg inefficiënt is.

Houtkachels zijn efficiënter dan open haarden, maar niet zo efficiënt als pelletkachels.De pelletkachel is een moderne versie van de houtkachel. Het verwarmt een kamer, soms zelfs meerdere kamers (dit wordt een luchtkanaal genoemd. De pelletkachel verbrandt ook hout, maar het brandt in de vorm van cilindrische pellets. Binnen betekent dit dat je alleen de temperatuur hoeft in te stellen. Witte Houtpellets Laad en distribueren vanuit de opslagruimte De uitstoot van de pelletkachel is minder schadelijk dan de houtkachel De pelletkachel is een intelligente inductiekachel, die volautomatisch is en onafhankelijk de warmte en de uitlaatgassen kan regelen.

witte houtpellets

Houtblokken of houtpellets: welke brandstof kies je?

Beide kachels gebruiken hout als brandstof, maar als je de hele stam in de houtkachel gooit, komen de kleine houtsnippers in de pelletkachel terecht. Deze deeltjes, ook wel

witte houtpellets genoemd, zijn gemaakt van samengeperste houtsnippers en zijn niet groter dan zoethout. Het hout is droog. Vochtig hout brandt erger en produceert veel rook en deeltjes. Als u zelf hout zaagt, laat het dan minimaal twee tot drie jaar drogen en steek het vervolgens aan op een houtkachel. Het is schoner dan houtblokken, maar het is belangrijk om de juiste pellets te kopen. Let bijvoorbeeld op de kleur. Lichte deeltjes verbranden over het algemeen schoner en voller dan donkere deeltjes omdat ze van een houtsoort zijn gemaakt.Daarnaast kunt u er dankzij het EN Plus A1 kwaliteitszegel voor zorgen dat de pellets voldoen aan de strengste normen en de hoogste opbrengst leveren.