Is de Taxus Baccata de ideale haag?

Taxus Baccata

We willen alvast verklappen dat het antwoord op de vraag uit de titel volmondig ‘ja’ is. Het is een ideale haag om te kweken. En daardoor is de Taxus Baccata ook een razendpopulaire haag. De voordelen zijn simpelweg enorm. En dat weten mensen nu onderhand wel. Ben je benieuwd naar wat nu precies de voordelen van zo’n haag zijn? Lees dan vooral even verder.

Taxus haag

Daarom kweek je een Taxus Baccata

Maar waarom zou je nu een Taxus Baccata kweken? Dat heeft talloze redenen. En een aantal belangrijke hiervan nemen we graag met je door. 

De Taxus Baccata is om te beginnen een vrij makkelijke haag. En daarmee bedoelen we allereerst dat het weinig onderhoud nodig heeft. In principe zit je met één keer onderhoud per jaar al goed. En mocht je het leuk en mooi vinden om mooie vormen te snoeien. Dan hebben we ook goed nieuws. Want deze haag is heel goed te bewerken. Je kunt er alle kanten mee uit. En dat is wel zo fijn.

Wat ook fijn is aan deze plant, is dat ze het hele jaar door groen blijven. Hierdoor geniet je ieder moment van het jaar van deze mooie haag. Je kunt ze tevens in veel gebieden kweken, tenzij het een drassig gebied is. 

Taxus

En ben je liefhebber van vogels? Dan is deze haag ook erg ideaal. Want vogels gebruiken het als schuilplaats. En de beestjes eten van de boom. Wil je vogels helpen? Dan is dit de ideale boom om in je tuin te hebben. Je zult ook weinig last hebben van verslijten van de boom. Want de boom gaat heel erg lang mee. Er worden leeftijden geteld van 3000 jaar. En daarmee is het de langst levende plant in ons land.