Perfect gedekte tafel

tafel zeil

Wanneer familie en vrienden komen eten wil je een mooi gedekte tafel hebben, om ervoor te zorgen dat het tafelkleed schoon blijft kun je kiezen voor het gebruik van placemats. Een plastic of kunststof placemat is niet alleen makkelijk schoon te houden maar staat ook decoratief en geeft de gedekte tafel een nog luxere uitstraling. Heb je een placemat met een anti sliplaag heb je ook geen last dat deze heen en weer schuift tijdens het eten.  

Zebra

Let goed op het materiaal 

Voor goede placemats is het materiaal ook van groot belang, veel in de webshop van tafelzeilonline.nl zijn van gevlochten polypropyleen gemaakt. Gebruik je kunststof dan ben je er zeker van dat er geen water in het materiaal komt, daarom zijn deze soorten ook eenvoudig schoon te maken en te houden. Ben je meer van de natuurlijke materialen dan zijn er ook katoenen exemplaren in de webshop waaruit je kunt kiezen. Deze zijn ook op te rollen en makkelijk op te bergen in de kast.  

Geplastificeerd Katoen PVC VW Camper

Bescherming van je tafel 

Ook wanneer je de placemats alleen gebruikt voor een praktisch doel komen zij goed van pas, een heet bord of een hete plan op tafel kunnen lelijke afdrukken achterlaten op de tafel.  Zet je het bord op een placemat dan blijft je tafel altijd mooi en zonder beschadigingen. Maar ook als je bijvoorbeeld brood gaat eten kun je zonder de hele tafel te moeten dekken een placemat gebruiken. Juist daarvoor zijn ze bedoeld, praktisch ter bescherming van de tafel en eenvoud.